Obala kneza Trpimira 9a, 23000 Zadar, Hrvatska
HR EN IT

Implantologija

Predstavlja nov i revolucionaran pristup u dentalnoj medicini čija je osnova ugradnja implantata kao zamjene za korijen zuba, u koštano tkivo.

Koje su posljedice gubitka zubi ili zašto je važno nadomjestiti izgubljene zube?

Ovakav pristup koji podrazumijeva ugradnju implantata ima znatne prednosti u odnosu na klasičan pristup koji je često uključivao intervenciju i brušenje zdravih i dotad netaknutih zubi. Pomoću implantata moguće je

- nadomjestiti pojedini zub ili više zubi koji nedostaju,
- moguće je izraditi mostove na implantatima te
- bazne konstrukcije na implantatima koje služe kao oslonac za protetske suprakonstrukcije.Slika 1.Implantati pojednostavljeno govoreći zamjenjuju korijen zuba i predstavljaju nadomjestak koji funkcionalno i estetski (izgledom) čini kvalitetnu zamjenu za izgubljeni zub.

Implantati se ugrađuju uz antibiotsku premedikaciju (dogovoreno uzimanje antibiotika) i primjenu lokalne anestezije. Kao i kod nekih drugih zahvata u dentalnoj medicini, pomoću antibiotske terapije i anestezije te uz pažljiv rad, osiguravamo da zahvat prođe bezbolno i bez neugodnosti za pacijenta.

Ugradnja implantata u kost predstavlja prvi dio terapije sa implantatima. Nakon njega obično je potrebno pričekati 3 mjeseca kako bi se implantat optimalno povezao sa kosti (kako bi se oseointegrirao) i kako bi se krenulo u drugi dio terapije.

Drugi dio ili protetski dio se izrađuje obično 3 mjeseca nakon početne ugradnje implantata (ponekad do 6 mjeseci).

U tom periodu se pacijentu ako postoji potreba ili ako je riječ o estetskoj zoni (prednji zubi) izrađuje privremeni rad (provizorni rad).

Protetske radove na implantatima izrađujemo od potpune keramike i keramike koja se nalazi na metalnoj konstrukciji. Ovisno o indikaciji odabrat ćemo najadekvatnije rješenje za svakog pacijenta.

Dogovorite pregled

Vaši podaci
Molimo vas upišite vaše podatke kako bismo vas mogli povratno kontaktirati.